Eredményhírdetés


SAJTÓKÖZLEMÉNY
A VESZPRÉM EURÓPA IFJÚSÁGI FŐVÁROSA PÁLYÁZAT SORÁN ELÉRT EREDMÉNYRŐL

Brüsszel, 2021. november 18. – A zsűri döntött: Gent Európa Ifjúsági Fővárosa 2024-ben.

Ma délután az Európai Ifjúsági Fórum (European Youth Forum) által kijelölt nemzetközi zsűri Gent városát tartotta érdemesnek, hogy 2024-ben Európa Ifjúsági Fővárosa legyen. Gratulálunk Gentnek! Méltó képviselője lesz a címnek!

Gratulálunk minden döntőbe jutott városnak, nagyon szoros verseny volt. Úgy gondoljuk, hogy mindenki a legjobb formáját hozta a felkészülési időszak alatt és maximális teljesítményt nyújtott! Örülünk, hogy ilyen rangos ellenfelekkel versenyezhettünk.

Szeretnénk köszönetet mondani minden együttműködő partnerünknek és legfőképpen minden veszprémi fiatalnak, akik részt vettek ebben a nagy kalandban és velünk tartottak a pályázati folyamat során.

KÖSZÖNJÜK!

Ez a cím a fiatalokért és a fiataloknak szól! Nektek, akik alakítjátok a város és a térség jövőjét! Az elmúlt egy évben is hangsúlyoztuk, hogy eredménytől függetlenül szeretnénk, hogy együtt megvalósítsuk elképzeléseinket és elinduljunk az úton. A fejlődés útján. Bár nem nyertük el a címet, ahogy ígértük: közösen szeretnénk megvalósítani Veletek a legizgalmasabb programelemeket! A program mellett újult erővel folytatja munkáját az Ifjúsági Kerekasztal és természetesen első feladatunk az Ifjúsági Koncepció felülvizsgálata lesz, figyelembe véve a pályázati folyamat eredményeit is.

Hosszú és élményekkel teli út vezetett idáig. Örömmel várjuk a jövő kihívásait és az erős és szoros együttműködést a város és térség fiataljaival! Köszönjük az Európai Ifjúsági Fórumnak a hatalmas lehetőséget, a bizalmat! Köszönjük ezt az örökké felejthetetlen élményt!